Blog / Pert nyert az EU ellen a Google

Pert nyert az EU ellen a Google

Pert nyert az EU ellen a Google


Híresen bürokrácia ellenes fazon vagyok. Egyszerűen nem tudom azt felfogni, hogy a semmirekellő, semmittevő hivatalnokok milyen alapon szekálnak értéket teremtő, vagy teremteni kívánó személyeket vagy cégeket. Szerintem ez a világban egy olyan mértékű morális torzulás, ami egyszerűen mindenki, kivétel hivatalnokok rosszul jár. Nem kell nekem jönni azzal a bullshit-el, hogy ezek az emberek a köz érdekeit képviselik, mert nem így van. Csak a saját pénztárcájukat nézik, és a lehetőséget, hogy jól kiszúrjanak mindenkivel. Ilyenek az EU parlamentben ülők, ilyenek a magyar parlamentben ülők, ilyenek az önkormányzatoknál ülő vezetők és az egyéb állami hivatalokban ülő vezetők /NAV,NÉBIH, stb stb/. A kisemberről nem beszélek, mert teszi a dolgát oszt kész.

Éppen emiatt örültem annak a hírnek, hogy google nyert egy pert az EU ellen. Az EU eldöntötte, hogy a google sérti valamelyik kedvenc cégének az érdekeit és emiatt azt mondta, hogy elnyom mindenki és fizessen. Leegyszerűsítettem, de kb ez volt. Persze a google nem fizetett mert minek is.

…és itt álljunk meg egy szóra. Ha nekem van egy cégem és van egy termékem és azt vásárolják más országokban és betartom a hatályos törvényeket, de a produktum pörög és sok bevételt termel, akkor milyen alapon adóztatnak meg mégjobban?

… és van még egy dolog. Ha én lennék a google, akkor az első ilyen baszkurálásnál, lekapcsolnám az összes ingyenes szolgáltatásomat és lehet kinézni a politikus uraknak az arcukból, hogy a fisz-fasz himi-humi levelezőjével nem tud levelet küldeni sehova, mert mindenhol spambe kerülnek a levelei. …és ez csak egy példa a sokból.

Szóval nem cuki cég a google, de még mindig cukibban kezeli a dolgokat mint én tenném. Mák hogy nincs ilyen nagy cégem, mert kifingattam volna az összes bürökratát.

A borítókép forrása: © Chappatte in The International New York Times

szucsjoee

  • 0