Blog / Hiánypótló beruházás, mohácsi Duna híd.

Hiánypótló beruházás, mohácsi Duna híd.

A híd

Hiánypótló beruházás, mohácsi Duna híd.


Jött a hír, hogy azIsten személyesen adott engedélyt, hogy az adóforintjaink terhére új Duna híd épüljön és nem máshol mint országunk déli részén Mohácsnál. Az építkezés tervezett költsége 389 milliárd forint meg az apró. Persze ezt mindig szorozzuk meg mondjuk 1,3-al. De ha nem is szorozzuk meg, akkor is cirka 40 000 forintjába lesz minden az államhatáron belül élőnek, korra-nemre-vallásra tekintet nélkül. Persze én ezt máshogy számolnám, mert ez igazából három magyar megyét érint, de szerintem őket sem igazán, mert a bajai Duna híd nincs annyira messze. Szóval, Baranya-Bács-kiskun-Tolna hármasban laknak egy millióan. Így minden ott élőre jut 400 000 Ft-nyi hídbefizetendő. Jómi?

A hab azOrszág tortáján, hogy mindezt a beruházást ami összesen 19 km, az egyik magyar jahcht tulajdonos végezheti el. Én egyébként nem hallottam ennek közbeszerzéséről, dehát nem is nagyon mozgok azokban a körökben.

Azt is mondja a hír, hogy ez az összeg bruttó összeg és ebből 100 milliárdot visszakap az állam ÁFA formájában. Hahaha Már megint. Egy tökéletesen átlátható pénzügyi kivitelezés, átlátható beruházás. Ez kell a magyaroknak.

Ja és a borítókép illusztráció! Magam készítettem és tilos felhasználni, pláne a mohácsi Duna híd bemutatására! 😀

szucsjoee

  • 0