Blog / 159,3

159,3

159,3


Ekkora a súlyom és most hozzákezdek egy nagyon komoly étrendátalakításhoz. A helyzet az hogy sportolni sokat sportolok és valószínűleg az oka annak, hogy még nem halltam meg szívrohamban, de a heti 5 edzés és túrázás és bicajozás mellett csak sikerült 2 év alatt visszahíznom 30 kilót. Az elmúlt fél évben elemeztem önmagam és a következő dolgokra jöttem rá:

  1. Sokat eszek – Naponta 3x kajálok, de nem keveset. Nagyon nagyok a mennyiségek. Ennek két oka van. Az egyik, hogy nagyon gyorsan eszek és az agyam fel sem fogja, hogy már jól van lakva a gyomor. emiatt mire megvan a jóllakottság érzés a szükségesnél sokkal több étel került elfogyasztásra. Ezt a gyerekkoromból hoztam, mert anyám mindig azon volt, hogy gyorsan letudja a 3 kisgyerek kajáltatását és különböző módszerekkel ösztönzött arra bennünket, hogy minél gyorsabban végezzünk. A másik ok, hogy szépen kitágult a gyomrom és eleve sokkal több fér.
  2. Rossz kajákat eszek. – Ez nem egészen így van, ahogy írom, mert nem romlottak, hanem az életkori és súlybeli tulajdonságaimhoz képest eszek rossz kajákat. Sok a szénhidrát, a kenyér és kalóriában nagyon gazdag élelmiszer az étrendben. Ahelyett, hogy rengeteg rostot, fehérjét ennék kitültöm a helyet szénhidrátokkal.
  3. Sok az édesség – Hát ezt szerintem nem kell részletezni. Simán meg bírok enni egy nap egy nagy Milkát és még lelkiismeretfurdalásom sincs – azaz már van, de gyakorlatilag sokáig nem volt
  4. Alkohol – Hát igen… Ezt is sajnos meg kell említeni. Egyszerűen nem fér bele a heti egyszeri sörözés. ugyanis nem állok meg egy sörnél, hanem kb tíz is simán le tud csúszni. Pont a gyomrom mérete miatt. Arról nem is beszélve, hogy olyan kalória és cukor bevitel, hogy akárhogy próbálok fogyókúrázni képtelenség ennyi pluszban bevitt kalória mellett akár egy grammot is fogyni.

A cselekvési terv hogy ne haljak meg 1-2 éven belül a következő:

  1. Áttérek a napi 5xi étkezésre előre megtervezett étrenddel. Ezt a napi étrendet ide le fogom írni, hogy lássam, hogy mi is történik és mi mennyire hatékony. Igyekszem kiszámolni a kalóriákat is.
  2. Az étkezések délelőtt 10 és délután 18 óra között fognak történni és ebből nincs kivétel. Ha nincs meg a vacsora este 6-ig akkor nem lesz vacsora
  3. Nincs Csokika, sütike és szénhidrátok, is csak szigorúan napi 100g-ig
  4. kispohárból iszom a vizet – tudom hülyén hangzik, de én simán megiszok húzóra egy liter vizet. AZ meg nem segíti elő a gyomrom űrtartalmának csökkenését.
  5. Nincs Alkohol – Ez lesz a legnehezebb, mert olyan közegben vagyok, ahol azért mindig van valami bulika, dehát valamit valamiért. – Ebből sajnos most az elkövetkező 1 hónapban lesz 2 kivétel, de majd valahogy kompenzálom magam
  6. Az edzéseknél eltolom az arányt a nagysúlyos edzéskről a kardió irányába,
  7. Igyekszem őrült önfegyelmet tartani.

szucsjoee

  • 0